machines

Veel machines in de fabrieken staan continu aan. Ze draaien 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Je kan je voorstellen dat dit niet optimaal is.  Automatische smeertechnieken kunnen hierbij een oplossing bieden. Meer over deze smeertechniek en de voordelen daarvan, lees je in dit artikel. Denk bijvoorbeeld aan minder uitval,  bijdragen aan een beter milieu en de veiligheid van je werknemers.

Minder uitval van machines


Een groot voordeel van automatische smeertechnieken is dat je minder uitval hebt van je machines waardoor de levensduur van de machines langer is en je over langere tijd minder hoeft te investeren. Ook onderhoudsbeurten worden verminderd met de automatische smeertechnieken en is de kans van productiestilstand veel kleiner. Je kan je als ondernemer niet voorstellen dat de productieprocessen een dag of zelfs langer stilstaan. Dit kost enorm veel geld wat simpel voorkomen kan worden met automatische smeertechnieken.

Automatische smeertechniek beter voor milieu en veiligheid werknemers


Daarnaast zijn er nog meer voordelen aan automatische smeertechnieken. Allereerst is het goed voor het milieu. Zo is een automatisch smeersysteem erg milieuvriendelijk. Zo is er minder afval, wordt er minder olie verbruikt en zijn de systemen energie besparend.  Dat er minder olie wordt gebruik is niet alleen goed voor je portemonnee, teveel olie is namelijk ook slecht voor de machines.

Automatische smeersystemen zijn ook vele malen veiliger. Er is namelijk weinig tot geen contact tussen mens en machine, waardoor mensen dus geen gevaar lopen. Dit is niet alleen prettig voor de werknemers op de vloer, maar geeft jou als ondernemer ook een veilig gevoel.

Oplossingen voor automatisch smeren


Er zijn verschillende oplossingen voor smeertechnieken. Denk aan het contactloos een ketting smeren met of zonder lucht, contactsmering via borstel of smeertandwiel of  contactsmering via speciale kettingen. Ook oliebadsmering is mogelijk.

Producten die worden aanbevolen zijn schaarvetpsuiten, accu vetspuit en een doorsmeerpistool. Deze producten zijn relatief goedkoop en zijn de perfecte oplossing voor je machines.


Minder uitval van machines, betere veiligheid voor de werknemers en minder verbruik van olie zijn 3 enorme voordelen van de automatische smeertechnieken. Ben je inmiddels overtuigd? Ancotech heeft een groot assortiment in verschillende smeertechnieken en kan je voorzien van het beste advies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

9 + 9 =