USB

De USB stick bestaat inmiddels al 21 jaar en is nog steeds een populair artikel. De USB stick werd geïntroduceerd in het jaar 2000. De stick kwam uit met een beperkte opslagcapaciteit. Deze capaciteit werd door de jaren heen vergroot en verdubbelde al snel binnen enkele jaren. De USB sticks zijn al een tijdje in ons leven en we kunnen er niet meer zonder. Ze worden door veel mensen nog steeds dagelijks gebruikt. Vandaag de dag zijn er sticks in verschillende soorten, maten en vormen op de markt. Wil je hem liever naar wens laten ontwerpen? Ook dat is mogelijk. Voor iedereen is er een gepaste USB stick te koop. In dit artikel leggen we uit waarom USB sticks nog steeds relevant zijn.

Het ontstaan van de USB stick

In het jaar 2000 kwamen de eerste USB sticks als commercieel product op de markt. De eerste sticks werden de USB sticks 1.0 genoemd. Ze hadden een geheugen van 8MB. Voor de USB sticks werd er gebruik gemaakt van de floppy disk. Dit is een opslagmedium waarop je bestanden van de computer kunt opslaan. Na de komst van de USB stick werden ze echter niet meer gebruikt. USB sticks gaven ons de mogelijkheid om bestanden eenvoudig op te slaan en te verplaatsen. Voor het gebruik van de sticks heb je geen internetverbinding nodig. De opvolger was de USB stick 2.0. De stick zelf én de geheugencapaciteit waren groter. Drie jaar later werd de USB stick geïntroduceerd met een geheugen van 500MB en in 2005 verdubbelde het geheugen al snel naar 1GB, 2GB en 4GB. In 2008 was het dan zover en werd de USB stick 3.0 gelanceerd. Door het lage energieverbruik werd de stick direct een groot succes. USB sticks met een capaciteit van 256GB kwamen vervolgens in 2011 op de markt. Geïnteresseerd in een USB stick met een geheugen van meer dan 1000GB? Zelfs deze stick is tegenwoordig te koop.

De cloud concurrentie?

Veel mensen gebruiken de cloud, maar wat is het precies? De cloud maakt het mogelijk om online bestanden op te slaan. Dit betekent dat er via internet gewerkt wordt en er dus altijd een internetverbinding nodig is. Om te werken in de cloud moet er een account met wachtwoord aangemaakt worden. Een groot voordeel van de cloud is dat opgeslagen bestanden vanaf elk apparaat met een internetverbinding toegankelijk zijn. Ideaal dus om via verschillende apparaten toegang te krijgen tot de opgeslagen bestanden. Maar wat als de server crasht? Dan bestaat de kans dat bestanden beschadigd raken of zelfs verloren gaan. Er zitten dus wel wat nadelen en gevaren aan de cloud. Voor het gebruik van een USB stick is geen internetverbinding nodig, belangrijke bestanden worden veilig opgeslagen en ze kunnen ook op een veilige manier worden overgezet.

USB sticks naar jouw wens

Een ander bijkomend voordeel van USB sticks is dat ze naar wens ontworpen kunnen worden. USB sticks bedrukken kan met een naam, logo of tekst of er kan gekozen worden voor het geheel op maat laten maken van custom made USB sticks. Op deze manier kunnen ze ingezet worden als promotieartikel en onderscheid je je van de concurrentie.

De USB stick is dus nog steeds relevant. Ondanks de populariteit van de cloud beschikt de USB stick nog steeds over veel voordelen, welke de USB stick een favoriet opslagmedium maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + vier =