secretaris vacatures

Een talent vinden met de gewenste kwaliteiten is een uitdaging op zich. Maar de juiste kandidaat vinden die ook nog goed aansluit bij de bedrijfscultuur, dat maakt het nog meer een uitdaging. Het inhuren van een gespecialiseerde werving-en selectiebureau kan daarin de ideale uitkomst bieden. Deze organisaties zijn erg goed in het vinden van personen die goed aansluiten bij de eisen van een organisatie. Als organisatie moet jij het ideale profiel schetsen en zij zoeken hiervoor de ideale kandidaat. 

In Nederland zijn er wel honderden bureaus te vinden die zich richten op het aantrekken van talent. Deze bureaus zijn bekend onder verschillende benamingen zoals, werving- en selectiebureaus, headhunters, executive search-bureaus. Nederland telt ongeveer 500 van zulke bureaus die zich richten op lokaal en internationale functies. Ieder bureau kent daarin zijn of haar eigen specialisme. Bureaus kunnen focus hebben op een bepaalde sector (zoals de financiële sector). Dit kan zijn voor een head of finance functie, of secretaris vacatures.  

Het nut van het inhuren van competente ondersteuning 

Als organisatie kun je gebruik maken van verschillende bureaus die je kunnen ondersteunen bij het vinden van de ideale kandidaat voor de functie. Tegenwoordig doen ook steeds meer bedrijven dit. Het vinden van de parel die precies in het team past wordt steeds een moeilijkere klus. Jong professionals weten soms nog niet precies wat zij willen, of zij weten niet precies wat zij kunnen verwachten van een organisatie. Een selectie- en wervingbureau kan hierin fungeren als de ideale tussenpersoon. Zij brengen vraag en aanbod samen en maken het voor beide partijen een soepel proces. Sommige mensen merken het recruitment segment ook als prijzig aan en dat is ook geen verkeerde aanname. Recruiters werken vaak met een ‘succes-fee’, dit houdt in dat de recruiters een commissie ontvangen gebaseerd op een percentage van het jaarsalaris van de kandidaat. Voordat een recruiter zijn succes-fee ontvangt, moet de kandidaat wel de proefperiode van de organisatie doorkomen. Bureaus nemen het proces voor bedrijven uit handen en zorgen voor de juiste kandidaten met de gewenste vaardigheden en ontzien hiermee voor een gedeelte de werkzaamheden van de HR-afdeling. Daarnaast hebben zij vaak een groot bestand van potentiële juiste kandidaten, waardoor het matchen van een persoon aan een organisatie relatief makkelijker wordt. 

Meer dan alleen werving 

Maar stopt het proces dan na de werving en het aannemen van de kandidaat? Nee, het proces gaat wel verder dan je zou verwachten. De rol van een werving- en selectiebureau wordt ook steeds vaker het fungeren als ambassadeur voor een bedrijf of brand door het helpen met het ontwikkelen van relevante content en het verspreiden van deze content binnen het juiste netwerk. De recruiter is op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en kan deze ontwikkelingen afstemmen op de wensen van de kandidaat. Een rol als recruiter begint daarom ook steeds meer te lijken op een adviseursrol. Een gespecialiseerd bureau heeft meer expertise in een bepaald segment of specifieke markt en kan daarom perfect fungeren als inhoudelijke gesprekspartner in het proces van het aannemen van een kandidaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 − vijftien =