De locatie van je bedrijf is ontzettend belangrijk. Het hangt van ontzettend veel factoren af. Waar moet je op letten? Wat is de ideale locatie voor mijn bedrijf? Is het beter om met het bedrijf te verhuizen?

Het belang van de vesting plaats voor het succes van een bedrijf wordt vaak onderschat. De ondernemer neemt niet vaak de tijd om tot een weloverwogen locatie te komen. Voor je een bedrijf begint is het zeker aan te raden om een ruim opgezet onderzoek te doen. Laat je niet beperken tot het zoeken in één regio of bij één makelaarsbedrijf. Neem ook niet te snel een beslissing waar je niet honderd procent achterstaat omdat er mogelijke kapers voor hetzelfde pand op de kust staan. Eenmaal gevestigd ga je namelijk ook niet snel meer weg, aangezien dat enorm veel werk en tijd kost.

Vergunningen/bestemmingsplan

Wat mag je allemaal op de locatie die je op het oog hebt of waar je bedrijf al staat. Als je een supermarkt wilt beginnen dan moet je wel ruimte hebben voor de voorraad en een plek waar de vrachtwagen kan lossen. Als dit niet mogelijk is kan je jouw supermarkt uiteraard hier beter niet beginnen. Ook is het mogelijk dat de gewenste ondernemingsactiviteiten niet in dat pand kunnen worden verricht omdat er een andere bestemming op het pand rust. Blijft het pand ook geschikt bij verandering van bedrijfsactiviteit? In het bestemmingsplan staat ook hoeveel grond mag worden bebouwd, welke uitbreidingen mogelijk zijn. Ook is van belang wat de bestemmingsplannen van de aangrenzende gebieden zeggen. Komt er een grote weg, een groot winkelcentrum? Het bestemmingsplan van je bedrijf of toekomstige bedrijf kan je ten alle tijden aanvragen bij de gemeente.

Huidige locatie

De huidige locatie van je bedrijf moet makkelijk bereikbaar zijn voor je personeel. Vlakbij de snelweg, het treinstation of metrostation is zeker niet verkeerd. Ook moet het in een gebied zijn waar veel klanten of potentiële klanten dicht in de buurt zijn. Zorg er ook voor dat je in een pand zit waar je als bedrijf nog kunt doorgroeien zodat je niet snel hoeft te verhuizen als je meer personeel wilt aannemen.

Als het bedrijf er uiteindelijk staat is het goed als het bedrijf ook haar imago uitstraalt. Als je naar de bank gaat verwacht je ook niet een klein gebouw wat bijna op instorten staat. Ook is het ontzettend belangrijk dat mensen duidelijk kunnen zien waar het bedrijf staat. Een groot logo of tekst op het gebouw is geen overbodige luxe.

Omgeving

Als de locatie ideaal is dan is het handig om te kijken wat voor voorzieningen er om het gebouw heen zit. Is er een supermarkt in de buurt? Zijn er potentiële nieuwe collega’s in de buurt?

Verhuizen

Als je als bedrijf toch besloten hebt om te gaan verhuizen omdat een van bovenstaande factoren mist of dat de nieuwe locatie beter is voor uw bedrijf, dan is het een aanrader om een verhuislift te huren. Een verhuislifthuren hoeft niet eens duur te zijn. Het is al helemaal niet duur als je gaat vergelijken hoeveel uur eerder je klaar bent met verhuizen. Deze uren kan je beter besteden in je bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × vijf =