Creatief werken

Creatief te werk gaan. Hoe doe je dat? Anders denken dan de rest is wat je vaak hoort. Natuurlijk is dat simpeler gezegd dan gedaan. Toch is het minder moeilijk dan je denkt! Aan de hand van onze tips leer jij hoe je creatief werkt op jouw kantoor. De vuistregel van creatief te werk gaan is dat je altijd handelt naar eigen denken, binnen of buiten de kaders. 

Brainstormen 

Onderschat de kracht van het brainstormen niet! Dit is de manier voor het vinden van de meest creatieve oplossingen en ideeën. Ideeën delen met de rest van het team zorgt voor aanvulling op elkaar en het creëren van de beste oplossing. Meerdere mensen laten sparren over een probleem zorgt voor meerdere invalshoeken. Precies wat je wilt! Juist de onverwachte brainstormsessies zorgen voor de beste oplossingen. Loop dus vaker langs het bureau van je collega’s en vraag naar zijn of haar kijk op jouw probleem. 

Wandelend vergaderen

Trek de wandelschoenen aan voor een creatieve manier van vergaderen! Niet alleen is het goed voor de gezondheid, het brengt ook de meest creatieve ideeën met zich mee. Waarom vergaderen aan een tafel als je al de hele dag op kantoor zit? De frisse lucht zal de creativiteit bevorderen! Houdt wel rekening met een paar punten om wandelend vergaderen succesvol uit te voeren. Denk altijd aan: 

  • De grote van de groep. Vergaderen in de buitenlucht kan alleen met een kleine groep. Zo kan iedereen zijn standpunt delen en actief meedoen in de vergadering. In een grote groep is dit lastig.
  • Zorg altijd dat de genodigden van de vergadering op de hoogte zijn van de wandeling. Wat voor de één een klein ommetje is, is voor de ander een marathon. Ook is het kijken op de weer-app niet onverstandig, je wil natuurlijk niet natregenen.  Voorbereiding is key!
  • Zijn notulen belangrijk? Kies dan toch voor de vergaderruimte binnen het kantoor. Notulen maken tijdens een wandelende vergadering is lastig. Wandelend vergadering tussen twee personen kan opgenomen worden. Zodra je met meer bent wordt dit al moeilijker. Houd daar dus rekening mee. 

Horizontale organisatiestructuur

Een horizontale organisatiestructuur zorgt ervoor dat er zo min mogelijk hiërarchie is in een afdeling of bedrijf. Dat betekent dat er geen leiders en uitvoerders zijn maar iedereen gelijk is in titel. Hierdoor wordt het samenwerken gestimuleerd! Verschillende lagen die elkaar eerder niet zouden spreken komen op deze manier makkelijker met elkaar in contact. Dit komt omdat de drempel lager is. Iedereen kan op deze manier beter leren van elkaar! Kan het nog creatiever?

Al creatieve gedachtes gekregen?

Brainstormen, wandelend vergaderen en het hebben van goed samenwerkend team dragen bij aan de creativiteit op kantoor! Is bij jou de creatieve bom al gebarsten? Met de voorbeelden uit deze blog kun je in ieder geval creatief te aan de slag! Bekijk de webshop van SKEPP voor inspiratie op het gebied van een creatieve kantoorinrichting! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 − zestien =