party

Na maanden onzekerheid en lock-down mogen we weer naar buiten. Langzaam maar zeker gaat iedereen ook weer meer naar kantoor. De ene partij gebruikt hiervoor een app, zodat medewerkers een plek kunnen reserveren waardoor zeker is dat het niet te druk wordt en de anderhalve meter afstand gehandhaafd kan worden.

Wel is duidelijk dat alles anders is in het “nieuwe normaal” en dus ook het organiseren van een bedrijfsuitje of bedrijfsfeest dat corona proof is.

Wat moet je weten over een corona proof bedrijfsuitje?

Het RIVM heeft verschillende richtlijnen opgesteld, zodat we corona zo min mogelijk kans geven om weer op te laaien. Hierbij is het belangrijk om te weten waar je op moet letten.

Vermijd grote groepen

Niet veel bedrijfsfeesten zijn zo groot dat meer dan 100 mensen samenkomen, maar het gebeurt natuurlijk wel. Dit is tot op heden overigens nog steeds niet de bedoeling, tenzij het bedrijfsfeest buiten plaatsvindt en anderhalve meter afstand bewaard kan worden.

Zorg voor ontsmetting pompen

Handen wassen is key. Maar om te voorkomen dat veel water nodig is en je overal kranen moet installeren, is het verstandig om dispensers te kopen of huren die al dan niet geautomatiseerd ontsmettingsmiddel op handen van bezoekers sprayen.

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel heeft een corona loket geopend waar ondernemers terecht kunnen met vragen over corona en de gevolgen daarvan.

Wat voor bedrijfsuitjes zijn mogelijk?

Veel bedrijfsuitjes kunnen gewoon doorgang vinden. Zeker als ze buiten plaatsvinden of met minder dan 100 man zijn. Om te voorkomen dat je een brandhaard wordt is het wel belangrijk om afstand te houden en geen handen te schudden.

Zo zijn er veel uitjes die worden georganiseerd op het strand, zoals een kite training. Maar afsluiten met een Amsterdamse zanger kan natuurlijk ook gewoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × 3 =