Bitcoin maakt steeds sneller zijn opmars in de wereld. Zo kun je in enkele landen Bitcoin accepteren als een betaalmiddel. Ook bij grote ketens zoals de Burger King in de V.S. kun je betalen met je Bitcoin. Ook in Nederland kan je al op veel plekken met Bitcoin betalen. En niet alleen bij webshops, veel winkels accepteren Bitcoin aan de kassa. Je kunt verschillende artikelen kopen zoals supplementen, vitaminen en andere gezondheidsproducten.  Bitcoin maakt het mogelijk om snel betalingen te doen. Of het nu gaat om een brood bij de bakker of een abonnement van een muziekstreamingdienst, je kan Bitcoin overal voor gebruiken. In tegenstelling tot een banktransactie wordt een Bitcoin transactie direct verwerkt door het netwerk. Met Bitcoin kun je tegenwoordig zelfs kaarten kopen om bijvoorbeeld een internet abonnement aan te sluiten.

Betalen met Bitcoin

Bitcoin wordt vaak omschreven als een cryptocurrency, het is een virtuele valuta of een digitale valuta. Je kunt het zien als een online versie van contant geld. In bepaalde winkels wordt het zelfs geaccepteerd als betaalmiddel en kun je er producten mee kopen. Gebruikers kunnen hun Bitcoins naar anderen hun digitale portemonnee sturen en ontvangen. Hoewel het nog niet zo populair is kun je Bitcoin ook gebruiken om betalingen mee te verrichten. Nog niet alle winkeliers willen deze stap nemen vanwege de beweeglijkheid van de koers. Toch betekent dit niet dat je niet kunt betalen met Bitcoin. Het voordeel ervan is het gemak van internationale transacties. Winkeliers die Bitcoin accepteren krijgen toegang tot een grotere markt. Bitcoin kun je ook gebruiken om cadeau’s te kopen denk maar aan cadeaukaarten, kaarten die je kunt gebruiken voor je Xbox of Playstation of zelfs internet abonnements kaarten. De ontvanger ervan kan de kaart dan gebruiken bij verschillende winkels. Langzamerhand kun je ook voor vluchten en hotels betalen met Bitcoin.

Voordelen Bitcoin

Bitcoin maakt het mogelijk om in real-time razendsnel betalingen te doen. Of het nu gaat om een brood bij de bakker of een abonnement van een muziekstreamingdienst: je kan Bitcoin overal voor gebruiken. In tegenstelling tot een banktransactie wordt een Bitcoin transactie direct verwerkt door het netwerk. Op dit moment is Bitcoin nog geen wettig betaalmiddel in Nederland. Ook niet alle winkeliers accepteren het. Om deze winkeliers tegemoet te komen, zijn er verschillende oplossingen. Zo bestaan er bijvoorbeeld diensten die Bitcoins automatisch en direct omzetten naar euro’s. Op die manier kunnen ondernemers toch Bitcoin betalingen accepteren, zonder te maken te hebben met een veranderlijke prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twee × 4 =