Snelloopdeur

Op de werkvloer wordt er steeds meer rekening gehouden met een goede hygiëne. Dit geldt zowel op kantoor als voor in de productieomgeving. In dit artikel wordt ingegaan op de productieomgeving en welke rol snelloopdeuren daarin kunnen spelen.

Elke werkgever probeert het ziekteverzuim natuurlijk zo laag mogelijk te houden en daar horen natuurlijk de nodige maatregelen bij. De meeste bacteriën en virussen verspreiden zich via (in)direct contact en de lucht en een snelloopdeur zou dan ook een geschikte maatregel kunnen zijn door de volgende 2 voordelen:

  1. Minder contact
  2. Minder luchtverplaatsinge

1.Minder contact met een snelloopdeur

We staan niet altijd stil bij het feit dat we gedurende de dag ook van alles aanraken en zo ook bacteriën en/of virussen kunnen verspreiden. Dit geldt ook voor het openen en sluiten van deuren, wanneer dit niet automatisch gaat. Ga voor eens na hoe vaak er deuren geopend worden door verschillende werknemers binnen jouw bedrijf. Dit contact kan simpelweg vermeden worden met een snelloopdeur. Deze opent en sluit automatisch en dat kan op basis van een sensor.

2.Minder luchtverplaatsingen

Een ander voordeel van een snelloopdeur is dat er minder luchtverplaatsingen zijn. De naam geeft het natuurlijk al aan: een snelloopdeur gaat snel open en dicht. Zodoende is er niet alleen minder tocht, kan de temperatuur constanter worden gehouden, maar worden bacteriën of virussen ook minder snel verspreid door de lucht. Overigens is voldoende ventilatie wel fijn, maar deze moet niet resulteren in een te grote beweging van lucht.

Nu of altijd belangrijk?

Snelloopdeuren zijn geschikt voor binnen en buiten en verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo zijn er snelloopdeuren die speciaal ontworpen zijn voor cleanrooms of de voedingsindustrie. Voor deze toepassingen is hygiëne natuurlijk extra belangrijk. Maar zoals het artikel al beschrijft, zorgt een snelroldeur bij vrijwel elk bedrijf voor een betere hygiëne. Snelroldeuren zijn vanuit hygiëne oogpunt dan ook altijd een verstandige investering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + zes =