Dokter

Elk jaar laten zorgverzekeraars in November weten wat de premies zijn van het volgende jaar. Aangezien deze prijzen flink van elkaar kunnen verschillen, kan je per jaar veel geld besparen. Uiteraard dient er ook rekening te worden gehouden met andere zaken. Hoe hoog wil je je eigen risico hebben en kies je bijvoorbeeld voor een aanvullende verzekering naast je basisverzekering? Overstappen naar een andere zorgverzekering moet voor 1 januari gedaan zijn, daardoor is het belangrijk om nu alvast na te denken over je zorgverzekering in 2020.

Zorgverzekeringen online vergelijken

Er zijn online veel websites die de prijzen van de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Je ziet je binnen een paar minuten wat de goedkoopste zorgverzekering is. Zo kan je selecteren op hoeveel eigen risico je wil betalen en of je een tandartsverzekering of fysiotherapie wil hebben in je zorgverzekering. Het vergelijken van een zorgverzekering was nog nooit zo gemakkelijk.

Basisverzekering of aanvullende verzekering

Veel mensen kiezen ervoor om een basisverzekering af te sluiten met zo’n hoog mogelijk eigen risico, aangezien dit simpelweg het minste geld per maand kost. Toch is dit niet altijd de slimste keuze. Zo worden de tandarts, fysiotherapeut, de kosten voor brillen/lenzen en de kosten voor het bevallen in het ziekenhuis, niet vergoed uit de basisverzekering. Als jij van jezelf weet dat je jaarlijks veel geld kwijt bent aan deze kostenposten, is het aan te raden om een aanvullende verzekering af te sluiten naast je basisverzekering. 

Eigen risico

Zoals hierboven vermeldt, is het eigen risico iets waar veel mensen uiteindelijk de verkeerde keuze in maken. Een hoger eigen risico en 20 euro per maand minder betalen klinkt namelijk verleidelijk, maar kan al snel duurder zijn dan een laag eigen risico. Zo kostte een MRI-Scan afgelopen jaar 247 euro en een ambulancerit 600 euro. Hou hier dus rekening mee met het afsluiten van een zorgverzekering in 2020. Goedkoop hoeft niet altijd een betere optie te zijn.

Bekijk dus online naar de beste zorgverzekering in 2020. Overstappen naar een andere zorgverzekering is vaak voordeliger dan bij je huidige zorgverzekering blijven.

Ook kan je je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Hierbij krijgen nabestaanden een bepaald bedrag uitbetaald als je komt te overlijden. Er zijn veel bedrijven die een overlijdensrisicoverzekering aanbieden, het is daarom belangrijk om de overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken met elkar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twaalf + zestien =