voorraadbeheer

Het adopteren van een nieuw magazijn voorraadbeheer systeem kan een opwindende tijd zijn voor een bedrijf. De nieuwe technologie en oplossingen zitten boordevol mogelijkheden, maar ze hebben ook enige richting nodig om goed te werken met een nieuwe supply chain-strategie. Dus als u uw magazijncapaciteiten upgradet, het voorraadbeheer verbetert of een geheel nieuwe opslageenheid bouwt, begin dan met het verkennen van uw nieuwe mogelijkheden en wat u kunt doen om geld te besparen, verliezen te verminderen en het meeste uit uw geavanceerde systeem te halen!

1. Gebruik vaste en verplaatsbare tracking opties

Wanneer bedrijven denken aan magazijn tracking, denken ze in de eerste plaats aan verplaatsbare tracking opties, het volgen van de eenheden en pallets die daadwerkelijk door het magazijn worden verplaatst en de toeleveringsketen worden opgestuurd. Dit is slechts een onderdeel van het magazijnbeheer proces – vergeet ook niet de voordelen die gepaard gaan met gebruikte vaste trackers! Door vaste magazijn activa te volgen, kunt u veel gemakkelijker bestemmingen toewijzen en beheren, en indien nodig strategie protocollen regelen zonder massale verwarring. Het is beter om magazijn tracking in twee verschillende delen te zien, een vast en een verplaatsbaar.

2. Juiste voorraadbeheer aanhouden

Met voorraadbeheer doelen we op het goed, scherp en periodiek in de gaten houden en controleren van je goederen. Voor een organisatie die niet te veel wil uitgeven aan de opslag van de voorraad is dit een belangrijk punt. Aan de hand van dit systeem kun je eventuele opvallende verschillen in je voorraad op tijd opmerken door regelmatig te controleren. Dit voorkomt dat je onvoldoende voorraad hebt of juist te veel van een product. Ook kun je beter budgetteren en hoef je niet meer goederen op te slaan dan eigenlijk nodig is. Als laatst weet je bij een goed voorraadbeheersysteem precies wat waar ligt en kun je er zo bij. Heb je een voorraadlocatie nodig? Box te huur bij verschillende online websites waar je voor een laag bedrag maandelijks een business box kan huren.

Als je een voorraadbeheersysteem aan gaat leggen is het verstandig om op de volgende punten te letten:

  • Een administratietool die nauwkeurig werkt en regelmatig update
  • Een lijst met producten die altijd op voorraad moet zijn
  • Een logische structuur en indeling
  • Toeleveranciers die het systeem volgen.

3. Voorkom vertraging met realtime informatie

Oudere voorraadbeheersystemen hadden last van een zekere vertraging, vertragingen tussen voorraadbewegingen en software-updates die zouden aantonen dat die beweging plaatsvindt. Met de huidige magazijnsystemen hoeft u geen last meer te hebben van lag. Met onze services kunt u producten taggen en realtime updates ontvangen over waar ze zich op elk moment precies bevinden. Dit verhoogt de efficiëntie van managementbeslissingen en verwijdert verwarring in snelle levering omgevingen.

Realtime inzicht in magazijnvoorraad en transacties vermindert telefoontjes en e-mails om hoeveelheden te verifiëren. We horen regelmatig de opwinding van Accounts Payable wanneer ze precieze voorraad ontvangsten op de inkooporder kunnen zien.

4. Volg hoge verkopers

Uw nieuwe magazijnvoorraad systeem geeft u de mogelijkheid om bestellingen en verkopen per klant en per product te volgen. Laat deze informatie niet verloren gaan! Gebruik het om uw high-sellers te volgen en ze te positioneren op locaties die het picken en bezorgen extra eenvoudig maken. Dit zal uw grote klanten nog gelukkiger maken en u helpen ook tijd te besparen.

Het verkoopvolume is ook de grootste factor bij het creëren van minimale en maximale voorraadniveaus om aankoopbeslissingen te sturen. Veel bedrijven starten misschien met veiligheidsvoorraad, maar dat is vaak een handmatig proces. Robuuste software voor voorraadbeheer, zoals Q Stock Inventory, zal dynamisch rekening houden met het verkoopvolume, het gebruik en verschuivingen in de marktvraag om aankoop aanbevelingen te stimuleren. Huureenbox voor lagere vaste kosten en hogere verkoopvolumes.

U kunt deze informatie ook gebruiken in uw voorraadtellingen. Een sneller bewegend product is belangrijker voor de klant en het bedrijf, dus moet vaker worden geteld. Meer beweging betekent meer kans op verandering en belangrijker om nauwkeurige voorraadniveaus te hebben. Langzamere artikelen hebben minder kans op afwijking en hebben minder impact op het bedrijf, dus u kunt tijd besparen door het grootste deel van uw voorraad te tellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − 4 =