kamer

Er zijn veel verschillende soorten tegels die het beste werken voor verschillende ruimtes, gebieden en toepassingen.

KERAMIEK

Een keramische vloer of tegel wordt tegenwoordig over het algemeen alleen voor wand toepassingen gebruikt. Het is een zachter, lichter materiaal dan porselein, en ook niet zo dicht. Daarom raad ik alleen keramische tegels op muren aan.

PORSELEIN

Een porseleinen tegels als een veel dichter materiaal. Ze zijn verhit op een veel hogere temperatuur en zijn meer gecomprimeerd. Dit maakt het geschikt voor zowel vloer- als wand toepassingen.

GEVITRIFICEERD / NIET GEVITRIFICEERD

Een verglaasde tegel is niet poreus en neemt geen water op… geschikt voor alle binnen- en buitentoepassingen. Een niet-verglaasde tegel wordt als niet-glasachtig beschouwd wanneer de wateropname hoger is dan 7%. Dit soort tegels moet worden verzegeld.

VOLLEDIGE LICHAAM

Dit betekent dat het lichaam dat onder het glazuur van de tegel zit, een doorlopende kleur heeft. Als de tegel is afgebroken, zal dit daarom minder zichtbaar zijn. Geschikt voor alle binnen- en buitentoepassingen.

GEGLAZUURD

Een geglazuurde tegel wordt bedekt via een oppervlak dat is gebakken en sterk verbonden met een porseleinen of keramische tegel. Hierdoor wordt het oppervlak hard en niet poreus, vlek- en brandwerend. Dit maakt het schoonmaken zo gemakkelijk. Geschikt voor binnen en buiten.

GERECTIFICEERD / NIET GERECTIFICEERD

Dit is een vraag die altijd wordt gesteld. Dus wat is een gerectificeerde tegel? Gerectificeerd betekent dat de tegel mechanisch is gesneden om elke tegel een mooie rechte rand en precieze maat te geven.

Een NIET gerectificeerde tegel is een geperste rand. Ook wel bekend als gedempte rand. Vervaardigd met behulp van een standaard persproces in een mal die u een licht gebogen rand geeft.

Voordeel van een gerectificeerde tegel is dat u een veel kleinere voeg kunt hebben… versus niet gerectificeerde die gemakkelijker te leggen is als de muren niet recht zijn. Bij het leggen is echter een grotere voeg nodig. Geschikt voor alle binnen- en buitentoepassingen dit soort gerectificeerde tegels.

DIGITALE INKJET GEDRUKT

Dit is waar een tegel eruit kan zien als natuursteen of hout. Tijdens het fabricageproces met behulp van een injectie printer die op porselein of keramische vloertegels afdrukt, zodat ze er zo echt mogelijk uitzien. De voordelen van het gebruik van een tegel in plaats van echt hout of natuursteen zijn dat deze niet poreus, onderhoudsarm, duurzaam en eenvoudig te reinigen is. Geschikt voor alle binnen- en buitentoepassingen.

NATUURSTEEN

Is een natuurlijk aarde product dat al duizenden jaren als bouwmateriaal wordt gebruikt. Om er maar een paar te noemen hebben we travertijn, kalksteen, marmer, leisteen, graniet en zandsteen. Bij de aanschaf van een natuursteen is het belangrijk op te merken dat dit natuurproducten zijn, dus variatie in kleur en aders moet worden verwacht. Hiermee moet altijd rekening worden gehouden bij het selecteren van uw steen en worden eventuele verrassingen op het pad geëlimineerd. Een andere zeer belangrijke factor is dat natuursteen moet worden verzegeld om eventuele in de steen absorberende vlekken te verwijderen. Geschikt voor alle binnen- en buitentoepassingen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 4 =